Teenager i huset

Andre gange er du ved, at rykke håret ud af hovedet på dig selv, mens du tænker "hvad har jeg da gjort forkert".

Du har en teenager i huset, og det er derfor helt naturligt, at du bliver presset på grænser og følelser, og helst på de tidspunkter, hvor du har mindst overskud. Der findes en masse rigtig god viden om, hvorfor teenagere agerer og fungerer, som de gør. 

En teenagers hjerne er under rekonstruktion, og det gør blandt andet, at de har meget svært ved at sætte sig i andres sted. De er overfølsomme, og kører på kanten af følelserne hele tiden. 

Men hvad med Dig eller Jer, som forældre? Det kan være utrolig hårdt, at stå model til, og måske har du også andre børn i hjemmet, som der skal tages hensyn til. Hvis samtaler oftest går skævt mellem din teenager og dig, så kan det være rigtig svært at bryde mønsteret - men ikke umuligt. 

Andre øjne på situationen, en upartisk deltager ved samtalen eller blot det, at få renset luften kan gøre underværker. Det handler også om redskaber og det, at forsøge at se situationen fra en anden vinkel. 

Vi tilbyder denne sparring, og assisterer med, at sætte tingene i perspektiv, og komme ind på et bedre, sundere og mere positivt spor.